close
//

Voedselallergieën

Omdat eten niet synoniem zou moeten zijn van beperking, hebben we besloten de levenskwaliteit van mensen met voedselallergieën of intoleranties te verbeteren.

Nutrisens wilt zo aan de behoeften van elke persoon voldoen door de totale uitsluiting van 20 allergenen te garanderen. Kiezen voor het assortiment Nutrisens Zonder Allergenen, is in alle veiligheid kiezen voor smaak en plezier.

Elk van onze recepten sluit volgende 20 allergenen uit (met inbegrip van de 14 voornaamste) : Melk, ei, soja, gluten, mosterd, sesam, schelpdieren, selderij, sulfiet, vis, weekdier, pinda, lupine, Paranotem, amandel, pistachenoot, cashewnoot, hazelnoot, macadamia noot, pecannoot.

Voor wie is ons assortiment?

Het allergeenvrije assortiment van Nutrisens ondersteunt cateringbedrijven, horecabedrijven, centrale keukens en ziekenhuizen die specifieke maaltijden zonder allergenen willen gebruiken. Het vergemakkelijkt het werk van de beheerders en van het cateringpersoneel door hen in staat te stellen alle allergierisico’s te omzeilen.

Voor ouders die op zoek zijn naar een veilige oplossing voor hun kinderen, voor volwassenen die niet kunnen koken of voor een verblijf in een recreatiecentrum of gedurende een klasreis. Voor alle voornoemde situaties is NUTRISENS zonder allergenen DE oplossing. Praktisch in individuele verpakking, onze recepten kunnen ook thuis, tijdens uitstapjes of op reis geconsumeerd worden.

Onze waarborgen

 •        De traceerbaarheid van onze voorraden, van grondstof tot eindproduct
 •        Het cross-contaminatiebeheer door middel van systematische controles van de grondstoffen die op de productiesite aankomen
 •        De volledige reiniging van de fabriek vóór elke productie om zo de incidentele aanwezigheid van allergenen (door contaminatie op de productielijn) te voorkomen
 •        De genomen maatregelen en toezeggingen van onze leveranciers die de afwezigheid van allergenen uit hun ingrediënten garanderen.
 •        De naleving van de regelgeving en de wetenschappelijke kennis van onze teams

Om niets aan de toeval over te laten, voeren we stipte allergeendetectietesten uit op steekproeven van afgewerkte producten om een bijkomende veiligheidswaarborg te geven aan onze klanten.

Wij gebruiken eenvoudige formuleringen met de ingrediënten die het minst betrokken zijn bij allergische reacties. Onze recepten zijn geschikt voor 95% van de gevallen van voedselallergie en intolerantie. Controles op de aanwezigheid van allergenen op onze productielijn, worden door een onafhankelijk laboratorium uitgevoerd.

Wij beheersen directe contaminaties door het gebruik van nog niet verwerkte grondstoffen en een zorgvuldige selectie van onze leveranciers.

Fabrieken gewijd aan voedingsmiddelen zonder allergenen

We produceren het allergeenvrije assortiment in één van onze Franse fabrieken in Loudun (86).

Wij verplichten ons niet alleen tot de afwezigheid van allergene ingrediënten in onze productformules maar ook tot een globaal beheer van het allergeenrisico, van grondstof tot eindproduct.

 De + punten van onze allergeenvrije producten

 •        Gezond : zonder aroma’s, kleurstoffen of bewaarmiddelen
 •        Geproduceerd in Frankrijk
 •        Geschikt voor een glutenvrij, lactosevrij, allergeenvrij dieet
 •        Goede smaak
 •        Veilig en gecontroleerd
 •        Gebruiksklaar
 •        Gevarieerd en uitgebalanceerd