Dit indikkingsmiddel is bestemd om de viscositeit van voedingsbereidingen te verhogen of om een gegelifieerde consistentie te geven aan vloeistoffen. Het is aanbevolen bij nutritionele behoeften in geval van dysfagie (slikstoornissen). Het mag toegevoegd worden aan bereidingen zoals gemixte groenten of fruit (rauw of gekookt), gemixte bereide maaltijden, dranken (water, vruchtensap, thee, koffie). Het maakt de reconstitutie van gegelifieerde waters van graad 1 tot 3 mogelijk, in functie van het watervolume. Geleverd met een maatlepel.
Voedingswaarden per 100 g | |
---|---|
Energie (kcal) | 380 |
Energie (kJ) | 1594 |
Vetten (g) | 0.4 |
Waarvan verzadigde vetzuren (g) | <0,1 |
Koolhydraten (g) | 93.4 |
Waarvan suikers (g) | 1.42 |
Voedingsvezels (g) | 0.8 |
Eiwitten (g) | 0,4 |
Zout (g) | 0.21 |
Voor de bereiding, voeg als regen de nodige hoeveelheid poeder in het in te dikken product
terwijl u voortdurend roert. De gewenste indikking gebeurt in enkele ogenblikken. De hoeveelheid poeder aanpassen in functie van de gewenste indikking.
1 doos van 300g - 4,5 tot 6,3 liters GEL’AMI.
1 doos van 800g - 12,4 tot 16,9 liters GEL'AMI.
1 zak van 1kg - 15,5 tot 21,1 liters GEL’AMI.