Gedehydrateerde bereiding om gegelifieerd water te reconstitueren. Maakt de hydratatie van patiënten met dysfagie (slikstoornissen) mogelijk door een verlaging van het risico op "verslikking". Dit indikkend voeselpoeder maakt de reconstitutie mogelijk van gegelifieerd waters van graad 1 tot 3, afhankelijk van het watervolume.
Voedingswaarden per 100 g | |
---|---|
Energie (kcal) | 326 |
Energie (kJ) | 1369 |
Vetten (g) | <0,4 |
Waarvan verzadigde vetzuren (g) | 0,2 |
Koolhydraten (g) | 65 |
Waarvan suikers (g) | 33,5 |
Voedingsvezels (g) | 27,7 |
Eiwitten (g) | 1,5 |
Zout (g) | 0,3 |
Valeurs nutritionnelles calculées par portion | |
---|---|
Energie (kcal) | 98 |
Energie (kJ) | 411 |
Vetten (g) | 0,12 |
Waarvan verzadigde vetzuren (g) | 0,05 |
Koolhydraten (g) | 19,50 |
Waarvan suikers (g) | 10,05 |
Voedingsvezels (g) | 8,31 |
Eiwitten (g) | 0,45 |
Zout (g) | 0,08 |
Voeg langzaam de benodigde hoeveelheid indikkingspoeder in het water en shud met een shaker of roer met een garde gedurende 1 of 2 minuten. Voeg meer of minder water toe, afhankelijk van de gewenste textuur. Giet in de potjes. Het gegelifieerd water is gebruiksklaar.
Dosering -
Voor een graad 0 * - 120 ml plat water op kamertemperatuur
Voor een graad 1 * - 1 stick + 120 ml
Voor een graad 2 * - 1 stick + 90 mL
Voor een graad 3 * - 1 stick + 60 ml
Opbrengst voor 1 stick - ongeveer 120 tot 60 ml gegelifieerd water volgens de gewenste textuur